I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, December 29, 2009

Sunday, December 27, 2009

PERKHEMAHAN INTERNATIONAL MUSLEH

alhamdulillah,Perkhemahan International atau lebih dikenali sebagai PRINT berjaya dijayakan dengan penuh jayanya di DE'WOODS ULU YAM,selangor bermula pada 21/12 hingga 24/12 yg lalu.gembira tu memang laa gembira,tapi apa yg tak menggembirakan,sekolah rendah tak menang ape ape pon.tapi kitog tumpang gembira atas kejayaan yg diraih oleh sekolah menengah,,TERROR,SEKOLAH MENENGAH!!!!cayalah!antara pertandingan yg berjaya diraih oleh sekolah menengah adalah:jeng jeng jeng,kem kraf sekolah menengah banat dapat tempat pertama,nasyid sm banat tembat kedua,nasyid sm banin tempat ketiga,

eh,terlupa nk cerita lebih lanjut tentang PRINT ni
tarikh:21{isnin} sampai 24{khamis}
tempat:DE'WOODS OF ULU YAM
bilangan semua kontigen yg menyertai:lebih kurang 1300 org
negara yg menyertai:malaysia,indonesia,thailand

nk dijadikan cerita,kitorg bertolak mase malam ahad tu,mula mula cikgu kata bas sampai pukol 10,lepas tu kitorang pon tunggu la sampai kol 10.lepas tu cikgu pon kate driver tu ade masalah,jadi kene bertolak kol 12,lepas 2 jam tunggu,cikgu pon kate,bas sampai lambat sket.jadi kitorg pon tunggu lah punye tunggu,sampai pukol 1.30,baru bas sampai..dalam bas ape lagi,dengkur laa!sebab terlalu keletihan,jadi kitorg pon tidurlah senyenyak nyenyaknya dalam bas sampai kitorg tiba kat r&r genting sempah,kat sana kitorg gosok gigi,solat,spatutnye kene makan pagi skali,tapi disebabkan nk save bajet,jadi ain ngan beberapa kawan kawan yg lain makan roti yg kitorg bawak je dlm bas,kat r&r tu,kitorg jumpa ramai org yg sama seperti kami,dalam perjalanan ke ulu yam,lepas semua org selesai makan,ngan solat,kitorg pon bertolak ke ulu yam

sampai sampai je kat sana,tgk tgk dh ramai yg sampai.kitorg pon bawaklah beg beg ngan barang barang dapor yg berat tuh dekat tempat perkhemahan kitorg,kitorg pon cucilah mata,sebab sepanjang perjalanan kitorg ke tempat perkhemahan kitorg tu,kana kiri semuanya ade sungai.beeesstt!

masa balik plak pon ade masalah bas,kate pukol 4 petang datang,tengok tengok pukol 6 petang baru sampai,ishk3,disebabkan org lain semuanya dh balik,jadi kitorg pon buat macam ulu yam tu macam kitorg punya,haha,ade yg baring,ade yg hilangkan rase borink dgn buat konsert percuma,haha.ade tu yg dh lena diulit mimpi,mlam tu kitorg makan malam dekat r&r temerloh,makan maggi je,sekali lagi nk save bajet,sampai kat sekolah dalam pukol 12.30 malam kot.malam tu,ade 2 org banin ni dia dah call mak bapak diorg tapi tak dpt,maksudnya takde org nk ambik diorg lah,jadi,tanpa disangka sangka,abah ajak 2 org banin tu tido kat rumah.nasib baik mase tu fatin pon tumpang rumah ain,ade lah jugak banat selain ain.keesokan paginya,kedua dua mak bapak budak dua org tu pon ambik diorg..rsanya,takde apa dah nk diceritakan tntg print ni dh.jadi sebagai ucapan akhir,MAY ALLAH BLESS YOU WHETHER YOU ARE STANDING NOW OR SITTING,OR MAYBE SLEEPING,,

p/s:gambar mungkin lambat sket kot

Friday, December 11, 2009

ummi kene warded!

salam,dh lama tak bkk komputer,apatah lagi untuk update blog.kepada pembaca blog penakehidupan-qain sekalian,untuk pengetahuan antum ain tak update blog untuk jangka masa yang lama kerana terdapat banyak perkara yg membuatkan ain takleh bukak komputer.berikutlah reason reason kenapa tK UPDATE BLOG..:

macam ni,mula mula ain balik kampong selama 3 hari 2 malam je.bertolak petang jumaat,pastu tidor dekat r and r sebab abah tak larat sangat dh nk bawak kereta.lepas subuh kitorg bertolak ke kampong.sampai kat kampong dlm pukol 7.30 pagi.sampai sampai kat kampong,ade sorang ni kat rumah opah....kaget gue dibuatnya. rupa rupanya makhluk yg kat umah opah tu UFAIRAH.dia tidor kat umah opah sebab ayah dia ade kursus kat kuala kangsar.

lepas tu masa hari isnin tu,kitorg tak balik kemaman dulu,tidor kat KL dulu 2 malam.sebab abah ade kursus plak kat damansara high.lepas tu lepas tu hari rabu tu kitorg pon balik...tapi tak balik rumah teros,pegi KUANTAN MEDICAL CENTER dulu.sebab umi nk check kaki umi.sebab kaki umi kene jangkitan kuman bawah kulit.mula mula doktor klinik biasa kata umi boleh baik lepas makan ubat antibiotik untuk 2 minggu,tapi tgk tgk,tak baik baik,jadi umi pon buat keputusan untuk pergi check kat KMC.

lepas check tu,doktor tu pon cakap,umi kene duduk kat dlm ward untuk 5 hari,2 kali injection sehari....jadi,kitorg pon lattalilat la siapa yg kene teman umi malam tu,tgk tgk ain yg kene teman umi,jadi ain pon tidor ngan umi kat dlm ward,pastu abah,kak syifa,hana balek rumah.keesokan hari nya,abah pon dtg ngan kak syifa' ngan hana pukol 10 malam.sebab abah kerja,sbb tulah abah dtg lambat,jadi malam tu satu keluarga tidor kat ward.maksudnya,ain ngan ummi tak balek lagi rumah selepas balik drpd KL tu,tulah sebabnya,ain tak update blog untuk kesekian kali lamanya...jadi,sekarg baru ain berkesempatan untuk update blog,sori ek sebab blog ni amatlah membosankan

Wednesday, December 2, 2009

nak tulis ape ek?sebab syera tetiba jadi rajin nk baca,kene jugak la tulis.hikhik.takde la..cume nk kobo kepada semua pembaca penakehidupan-qain ni,selamat bercuti...ingat,cuti cuti jugak,tapi solat jangan tinggal!manfaatkan masa yg ade dgn bende yg boleh bawa menafaat..macam hafazan,kepada kawan kwan termasuk ain jugak,hafazan untuk tingkatan satu banyak,,jadi mulakan menghafal biar thn dpn ringan sikit beban untuk menghafal...mesti banyak cabaran masa form 1,ye laa memang berbeda,mase skolah rendah,semuanya muallimah yg buat,tp masa sekolah menengah nnti,semuanya kene buat sendiri..ish ish ish..boleh jadi ke org yg selalu berharap kat muallimah tetiba kena buat sendiri?fiker fiker kan la.jadi,biasakanlah diri anda untuk buat sesuatu perkara tanpa mengharapkan bantuan org lain...klah,walaupon tak panjang mane,tp anggaplah,ni pesanan daripada qain untuk pembaca semua..wassalam

hai,tetiba plak rasa rindu kat kawan kawan

hmm,hari ni dh masuk bulan disember,macam dh dkt je nak jadi pelajar sekolah menengah.debornye....lagipon ramai kengkawan yg pindah,mesti jadi macam pelik..hhmmm,nak buat macam mane,tak boleh nk lambatkan masa biar boleh lama sikit kitorg sama sama...lagi lagi,syera pon pindah skolah..ade ke org yg nk kawan dgn ain nnti?hhhmmm..debornye.arrrrggghhh..knape mesti setiap pertemuan mesti ada perpisahan???tapi,insyaallah kitorg akan bertemu semula suatu hari nnti...insyaallah..
hurm,kepada semua kengkawan tak kira yg nk pindah atau yang still kat sini,sorilah kalau ada buat kecik hati ke,marah marah ke,singgng perasaan ke,atau buat macam macam lagi lah........klah,slamat tinggal kepada kawan kawan yg akan berpindah,dan kepada yg masih stia di alamin,kita bersama sama berjuang di medan ilmu yaitu di SEKOLAH MENENGAH ISLAM ALAMIN KEMAMAN tahun depan

Friday, November 20, 2009

just be yourself

zwani.com myspace graphic comments
Myspace Cute Comments

slamat bercuti




oklah...slamat bercuti kpd semua pembaca blog qain.....have a wonderful freee time for a very long time with your belouved family

Thursday, November 19, 2009

ALHAMDULILLAH

hanya Allah je tahu macam mana ain rasa masa tu.punyalah debar masa keputusan sppm ngan upsr nk keluar....tp debaran sedikit demi sedikit reda setelah ummi mengumumkan keputusan semua calon.bersyukur kepada Allah sebab bagi kejayaan yang cukup cemerlang kepada ain.kata abah dalam ucapannya kepada orang ramai semasa malam solat hajat untuk murid thn 6 "ANAK SAYA KALI NI LAIN SIKIT" maksud lain sikit abah tu, contohnya ain ni baca pon kena suruh.tak macam kakak kakak sebelom ni.sepanjang masa belajar.kata abah lagi sebelum ain periksa,dan sebelum keluar result "abah tak kisah kalau ain tak dapat 1A pon,sebab ain kan dah berusaha"hah,tulah yang abah cakap kat ain.macam abah pasrah je.....hehehe tapi,yg pasrah tu lah sebenarnya yg mengejutkan!result yg kluar bukan main tak sangka lagi.kalau nak tahu,nilah result pereksa ain dan kengkawan :

SPPM : 1 org dpt 13A,1 org dpt 12A,5 org dpt 11A,dan yang lain lain tu tak brapa pasti.
Husna :12A
Ain :11A
Dina :11A
Aisyah:11A
nadia :10A
tirah :10A
fiqah :10A
Qeha :10A
Syera: 9A
Fairah:9A
dirah: 9A
Syitah:8A
Balqis:7A
Anira:7a
hanim :6A
Fatin:6A
Wahir:5A
Amira:5A

UPSR:5A:6 org 4A:9 org dan yg lain tak berapa pasti
Husna:5A
Ain :5A
Nadia: 5A
Dina :5A
syitah: 4A 1B
syah :4A 1 B
Ferah:4A 1B
Amira :4A 1B
Syera:4A 1B
Wahir :3A
Dirah:3A
Balqis:3A
Afiqah:3A
Athirah:3A
Fanim:3A
Anira:2A{tak pasti}
qeha:2A
Fatin:2A
Alis:1A

Sunday, November 15, 2009

kenangan beraya...


masih ingat lagikah kenangan berhari raya bersama keluarga tercinta?
klau ain lah kan,kenangan mase hari raya memang susah nak lupakan.sebab mesti ade kenangan manis yang membuatkan kita susah nk lupakan.SEMOGA HARI RAYA 2010 LEBIH MERIAH DARIPADA HARI RAYA 2009^_^










halo dunia

hidup tumbuh dan berkembang,di tengah jalan mengarungi dunia ini
mencari sebuah pencerahan,sebuah harapan,mencari sebuah tentangan,
mencari sebuah akhir terbaik dari satu episod kehidupan yang telah dilalui.

bersama sebuah keyakinan yang tak tergoyahkan.ditemani semangat yang
menyebabkan kerinduan untuk berjumpa dan berkumpul bersama orang
orang yang dicintai.menemukan kembali jati diri yang telah lama hilang,
kembali ke asal seperti awal dari sebuah kehidupan

pengenalan blog

assalamualaikum.....apa khabar semua.selamat datang ke dalam kisah hidup qain!sebenarnya ni blog ke-2 yg pernah qain buat.yg pertama share ngan nadia.tapi sakarang tak berapa hidup sebab nadia ade blog sendiri dah.jadi,ain buat keputusan untuk buat blog sendiri jugak.oklah.insyaallah blog ini akan membuat anda menyelami kehidupan seorang insan yg diberi nama qurratul ain.